Business Intelligence

De wereld digitaliseert in een razendsnel tempo. Iedere dag worden er enorme hoeveelheden gegevens digitaal verwerkt in registratiesystemen. Maar ook kan het gaan om de resultaten van verschillende metingen en onderzoeken die recent zijn uitgevoerd. De uitdaging is om al deze ruwe data zodanig te verwerken dat het uiteindelijk bruikbare informatie wordt. Van gegevens informatie maken zorgt voor nieuwe inzichten voor jouw organisatie. Om dit voor elkaar te krijgen is business intelligence inmiddels onmisbaar geworden. Bij KWIZ begrijpen wij dit als geen ander, waardoor wij sinds 1998 binnen het sociaal domein helpen bij het bruikbaar en inzichtelijk maken van ruwe data! Een belangrijke toegevoegde waarde van KWIZ is de combinatie van domeinkennis, data-analisten en onderzoekers.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Mogen wij je helpen bij het inzichtelijk krijgen van de gekregen ruwe data? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom erachter op welke manier wij business intelligence kunnen inzetten voor jouw organisatie.

 • Gratis adviesgesprek 
 • Inhoudelijke kennis 
 • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

  icon

  Wat is business intelligence?

  De afgelopen jaren passeert de term business intelligence steeds vaker de revue. Toch blijft het voor veel organisaties gissen wat hier nou precies mee bedoeld wordt. Eigenlijk is business intelligence, oftewel de afkorting BI, de basis voor datagedreven werken. Het is dus niets meer dan een term voor het vermogen om de onderlinge verbanden tussen gekregen resultaten te begrijpen waarmee de actie naar een gewenst doel wordt geleid. Het gaat hierbij niet alleen om technologie voor het verwerken van ruwe data. Business Intelligence gaat ook om het vermogen om informatie te lezen, te begrijpen en te analyseren voor verder gebruik. Het is een middel en geen doel.

  Inzetten van diverse business intelligence tools

  Bij KWIZ weten wij als geen ander dat het ieder jaar moeilijker wordt voor organisaties om alle bedrijfsprocessen onder controle te houden en zicht te hebben op de prestaties, effecten en verantwoording. Dit wordt steeds lastiger door de enorme hoeveelheden gegevens. Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Hierbij gaat het om historische, huidige en toekomstige gegevens die omgezet moeten worden naar bruikbare gegevens om hiermee interactieve rapporten te maken en de besluitvormingsprocessen te vereenvoudigen.

  icon
  icon

  Business intelligence tools gaan gebruiken

  Overweegt jouw organisatie om gebruik te maken van business intelligence? Dan helpen wij je graag verder. Samen met jouw organisatie kijken onze specialisten namelijk welke business intelligence tool het meest geschikt is en hoe dit het beste geïmplementeerd kan worden. Daarna verzorgen we de implementatie en scholing zodat je in een oogopslag alle benodigde gegevens kunt verwerken in een rapport om vervolgens te delen met collega’s, zakenpartners of je leidinggevende.

  KWIZ dé business intelligence specialist

  KWIZ is al sinds 1998 dé business intelligence specialist binnen het sociaal domein. Dit betekent dat onze specialisten alle data grondig analyseren en vertalen naar informatie waarmee jouw organisatie uit de voeten kan. Neem snel contact met ons op en laat ons je helpen om binnenkort weer inzicht te krijgen in alle gekregen gegevens!

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

  Mogen wij je helpen bij het inzichtelijk krijgen van de gekregen ruwe data? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom erachter op welke manier wij business intelligence kunnen inzetten voor jouw organisatie.

  • Gratis adviesgesprek 
  • Inhoudelijke kennis 
  • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

   Doelgroepanalyse

   kwiz

   Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

   Lees meer

   Monitoring

   kwiz monitoring

   Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

   Lees meer

   Financiële analyses

   kwiz

   Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

   Lees meer

   Registratiesystemen

   registratiesystemen

   Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

   Lees meer

   Business Intelligence

   kwiz

   Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

   Lees meer