Doelgroepanalyses

Iedere gemeente en instelling heeft binnen het sociaal domein te maken met meerdere doelgroepen rondom de thema’s Wmo, Jeugd en participatie. In hoeverre ben je in staat om deze doelgroepen te bereiken? En weet je exact wat er speelt en wat de behoeften van deze doelgroepen zijn? Om deze vragen te beantwoorden, is het verstandig om doelgroepanalyses te laten uitvoeren. Het onderzoeksbureau KWIZ doet dit al sinds 1998 en is hiermee een specialist in het sociaal domein. Hierdoor kunnen wij ieder vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken verbinden.  

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Mogen wij je helpen met het uitvoeren van doelgroepanalyses? Weet jij exact wat er speelt en wat de behoeften zijn in het sociaal domein van jouw doelgroep? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en krijg duidelijke antwoorden.  

 • Gratis adviesgesprek 
 • Inhoudelijke kennis 
 • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

  doelgroep analyse

  Waarom een doelgroeponderzoek? 

  Met doelgroepanalyses, ook wel doelgroeponderzoek genoemd, is het voor ons mogelijk om concrete adviezen en aanbevelingen te geven om de voorzieningen uiteindelijk beter te kunnen aanbieden. Hierbij kijken wij naar demografische aspecten, zoals: leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, inkomen en de zorgbehoefte. Bovendien onderzoeken wij bij doelgroepanalyses ook hoe de doelgroepen het beste bereikt kunnen worden. Om dit te achterhalen gaan wij onder andere in gesprek met verschillende inwoners.  

  Gebruik van informatiebronnen bij doelgroepanalyses

  Tijdens het uitvoeren van doelgroepanalyses brengen wij de doelgroepen voor het beleid en het bereik van de regelingen in kaart. Dit doen wij door verschillende primaire en secundaire informatiebronnen te combineren. Hierbij bevragen wij de cliënten naar de tevredenheid over de dienstverlening en of dit volledig aansluit bij de ondersteuningsbehoefte. Daarnaast stellen wij ook prognoses op over hoe de vraag naar zorg en de kosten hiervan zich in de toekomst gaan ontwikkelen.   

  doelgroep analyse
  research

  Uitvoeren van een doelgroeponderzoek 

  Het succes van het beleid hangt af van de mate waarin de beoogde doelgroepen worden bereikt. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het daadwerkelijke effect van de toegekende voorzieningen en de mate van klanttevredenheid over de dienstverlening. Bij KWIZ realiseren wij dit door het afnemen van enquêtes, groeps- of individuele gesprekken met de nieuwste onderzoeksmethodieken. Doordat wij een promotiecampagne in het leven roepen, realiseren we een hoge respons op de uitgezette enquêtes. Tijdens deze gehele periode doen wij voortdurend periodieke als continumetingen voor de beste resultaten. De resultaten van de doelgroepanalyses presenteren wij in de vorm van een schriftelijke rapportage of een overzichtelijke factsheet met infographics. Bovendien krijg je toegang tot een online dashboard waarin je zelf verschillende selecties kunt maken uit de onderzoeksresultaten. 

  Doelgroepanalyses laten uitvoeren door KWIZ 

  Door onderzoeksbureau KWIZ in te schakelen voor een doelgroeponderzoek ben je verzekerd van de beste expertise in het sociaal domein. Wij kijken namelijk niet alleen met een objectieve blik naar vraagstukken, maar geven ook heldere conclusies en aanbevelingen. We voeren meerdere soorten doelgroepanalyses uit voor zowel gemeenten als zorginstellingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de Armoede Index en het Cliëntervaringsonderzoek voor de Wmo, de Jeugdwet en de Participatiewet. Neem snel contact met ons op en laat ons jouw vraagstukken in het sociaal domein oplossen!

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

  Mogen wij je helpen met het uitvoeren van doelgroepanalyses? Weet jij exact wat er speelt en wat de behoeften zijn in het sociaal domein van jouw doelgroep? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en krijg duidelijke antwoorden.  

  • Gratis adviesgesprek 
  • Inhoudelijke kennis 
  • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

   Doelgroepanalyse

   kwiz

   Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

   Lees meer

   Monitoring

   kwiz monitoring

   Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

   Lees meer

   Financiële analyses

   kwiz

   Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

   Lees meer

   Registratiesystemen

   registratiesystemen

   Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

   Lees meer

   Business Intelligence

   kwiz

   Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

   Lees meer