Verhuizen van data: waar moet je op letten?

Bij een verhuizing komt vaak meer kijken dan vooraf gedacht. Een verhuizing slaagt als er een degelijk verhuisplan is en een veilig transport. Het klussen op de nieuwe locatie moet zo goed als klaar zijn, en doorzettingsvermogen is vereist met het in- en uitpakken. Er zijn bovendien veel eisen, wensen en regelzaken om rekening mee te houden. Vaak wil de belanghebbende al snel over; een goede coördinatie is daarom belangrijk evenals een flexibele houding en ervaring in de uitvoering. Bij het verhuizen van data naar een ander registratiesysteem komen ongeveer dezelfde dingen kijken. Met de dataverhuisservice van KWIZ gericht op het Sociaal Domein, wordt uw datamigratie (ook wel conversie genoemd) snel en goed voorbereid én uitgevoerd. Lees verder en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Hulp nodig bij jouw vragen omtrent het verhuizen van data? KWIZ helpt je graag!

 • Gratis adviesgesprek 

  icon

  KWIZ heeft de afgelopen jaren tientallen zorg- en welzijnsinstellingen begeleid met het overzetten van de data uit het ECD van het oude naar het nieuwe registratiesysteem. Denk daarbij aan persoonskaarten, organisatiekaarten en trajectdossiers. Binnen de dossiers gaat het meestal om het hele traject van beschikking of (aan)melding tot en met nazorg en uitstroom.

  Daar tussenin bevindt zich de hulpverlening, waarbij de registratie uiteenloopt van doelen en hulpverleningsplannen tot contactverslagen, analyseinstrumenten en administratieve registraties. Alles moet een nieuw plekje krijgen in het nieuwe systeem, vaak wordt er samen een ‘mapping’ gemaakt waarin duidelijk wordt welke gegevens waarheen geleid moet worden.

  icon

  Bij het opstellen van het verhuisplan helpt KWIZ u bij het stellen van de juiste vragen:

  · Hoeveel jaar historie moet of mag er mee?
  · Wat moet er één op één overgezet worden, en welke informatie kan er beter gebundeld worden in een PDF?
  · Kunnen we beter met Excel-exports uit het oude systeem werken of de gehele database opvragen?
  · Wat is er nodig voor het kunnen maken van managementrapportages, en wat is er vereist voor de juiste werking van koppelingen?

  Er is veel om over na te denken. KWIZ benadert datamigraties nuchter, gestructureerd en pragmatisch, en begint het liefst morgen al met de eerste voorbereidingen zodat de data-analisten en programmeurs snel aan de slag kunnen. In het Sociaal Domein is er vaak geen tijd te verliezen.

  icon

  Het conversieweekend

  Het daadwerkelijk uitvoeren van een geheel voorbereide migratie heeft meestal wat doorlooptijd nodig. Vaak wordt er voor gekozen om ‘live’ te gaan op een maandag en de datamigratie in het weekend te doen. Er is dan niet alleen ruim de tijd voor het overzetten van alle dossiers, maar ook voor het controleren van alle logs, uitvoeren van de vooraf gedefinieerde tests en het dubbelchecken van de volledigheid van alles wat is overgezet.

  Het migreren van vertrouwelijke dossiers is een hele verantwoordelijkheid. Volledigheid van de data, continuïteit van het registratieproces en gebruiksgemak staan voorop. Een goed testplan helpt daarbij. Testverantwoordelijkheid ligt zowel bij KWIZ, de leverancier als uw organisatie.

  icon

  Na het uitvoeren van de datamigratie ondersteunt KWIZ doorgaans met het uitvoeren van aanvullende conversies, zoals het overzetten van historie uit andere systemen of automatiseren van processen binnen het systeem. Ook kunnen wij ondersteuning bieden bij het Functioneel Beheer en bij het opstellen van managementinformatie in bijvoorbeeld Power BI. Data zo herstructureren dat er een soepel registratieproces en bruikbare informatie ontstaat, dat is waar wij onze motivatie uit halen. Meer weten? Neem snel contact met ons op en wie weet helpen wij je binnenkort met onze dataverhuisservice.

  Meer informatie?

  Heb je vragen over deze bijdrage? Neem dan contact op met Johan Knol: johan.knol@kwiz.nl.

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

  Hulp nodig bij jouw vragen omtrent het verhuizen van data? KWIZ helpt je graag!

  • Gratis adviesgesprek 

   Doelgroepanalyse

   kwiz

   Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

   Lees meer

   Monitoring

   kwiz monitoring

   Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

   Lees meer

   Financiële analyses

   kwiz

   Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

   Lees meer

   Registratiesystemen

   registratiesystemen

   Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

   Lees meer

   Business Intelligence

   kwiz

   Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

   Lees meer