Beleidsonderzoek

Veel gemeentes en instellingen zitten met belangrijke vraagstukken in het sociaal domein. Om hierop antwoord te krijgen, is het verstandig om een beleidsonderzoek te laten uitvoeren. Met onderzoeksbureau KWIZ ben je verzekerd van de beste expertise doordat wij al sinds 1998 beleidsonderzoek uitvoeren in het sociaal domein. Niet voor niets zijn onze klanten diverse gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen, rekenkamers en de landelijke of provinciale overheden. Dankzij onze brede ervaring kunnen wij ieder vraagstuk vanuit diverse invalshoeken combineren. Hierdoor weet je direct waar je beleid momenteel staat en waar nodig kunt aanscherpen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Mogen wij je helpen met het uitvoeren van een beleidsonderzoek? Is jouw beleid gebaseerd op een heldere visie? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom erachter of jouw beleid effectief, efficiënt en toekomstbestendig is.

 • Gratis adviesgesprek 
 • Inhoudelijke kennis 
 • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

  doelstellingen

  Heldere visie en meetbare doelstellingen

  Een goed beleid staat erom bekend dat het effectief, efficiënt en toekomstbestendig is. Het moet gebaseerd zijn op een heldere visie en meetbare doelstellingen. Maar in hoeverre slaag je er als gemeente of instelling in om dit te bereiken? Door bij ons een beleidsonderzoek te laten uitvoeren, kom je erachter in welke mate het door jou ontwikkelde beleid succesvol is en waar dit mogelijk verbeterd kan worden. Dit maakt het mogelijk om uiteindelijk bij te sturen zodat jouw beleid scherp en doelgericht blijft voor de toekomst.

  Objectieve analyse door KWIZ

  Tijdens het uitvoeren van een beleidsonderzoek kijken wij allereerst naar de cijfers met als belangrijkste vraag: wat is het bereik en gebruik van de voorzieningen van de doelgroep? Om hier een duidelijk beeld van te krijgen, betrekken wij ook andere processen van de dienstverlening in onze objectieve analyse. Hierbij kan je denken aan de inkoop, de registraties en de wijze van monitoring. Doordat wij deze verschillende aspecten combieren, kun je van ons een uitgebreide analyse verwachten waarmee je concrete beslissingen kunt nemen in het sociaal domein. 

  analyse
  cijfers

  Meer dan alleen cijfers

  In onze objectieve analyses maken wij gebruik van de diverse door ons ontwikkelde methoden voor beleidsonderzoek. Hierbij combineren wij informatie uit verschillende primaire en secundaire registratiebronnen. Door het enquêteren en voeren van gesprekken met cliënten, maatschappelijk partners en beleidsverantwoordelijken brengen wij het verhaal achter de cijfers in beeld.

  Beleidsonderzoek gericht op het sociaal domein 

  Daarnaast zijn al onze beleidsonderzoeken in het sociaal domein gericht op de thema’s: re-integratie, armoede en minimabeleid, schuldhulpverlening, Wmo, Jeugdzorg, welzijn en maatschappelijk ondernemen. Hierbij vinden wij het belangrijk om ook de samenhang tussen deze diverse beleidsterreinen te beschouwen.

  research

  Laat een beleidsonderzoek uitvoeren door KWIZ

  Onze compacte rapportages hebben een overzichtelijke opzet. Wij formuleren onze resultaten altijd in heldere conclusies en gerichte aanbevelingen. Hierdoor kun je het beleid aanscherpen of een nieuw beleid ontwikkelen. Enkele vormen van beleidsonderzoek die wij door de jaren heen hebben uitgevoerd zijn: evaluatie minimabeleid, evaluatie toegang sociaal domein en rekenkameronderzoek. Met KWIZ ben je dus verzekerd van de beste expertise. Neem snel contact op en krijg heldere conclusies en aanbevelingen op jouw vraagstukken! 

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

  Beleidsonderzoek? Is jouw beleid gebaseerd op een heldere visie? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom erachter of jouw beleid effectief, efficiënt en toekomstbestendig is.

  • Gratis adviesgesprek 
  • Inhoudelijke kennis 
  • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

   Doelgroepanalyse

   kwiz

   Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

   Lees meer

   Monitoring

   kwiz monitoring

   Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

   Lees meer

   Financiële analyses

   kwiz

   Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

   Lees meer

   Registratiesystemen

   registratiesystemen

   Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

   Lees meer

   Business Intelligence

   kwiz

   Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

   Lees meer