Monitoring

Tegenwoordig is het voor gemeenten en zorg- en welzijnorganisaties belangrijker dan ooit tevoren om goede zorg te bieden. Steeds meer mensen hebben namelijk zorg nodig. Hierdoor komt er meer druk op de zorgbudgetten. Om de zorg en ondersteuning in de toekomst zo goed mogelijk in te richten, is het noodzakelijk om een antwoord te krijgen op de vraag: wordt de zorg efficiënt ingezet? Deze vraag kan onderzoeksbureau KWIZ beantwoorden met behulp van monitoring. Wij zijn al sinds 1998 het adviesbureau in het sociaal domein, waardoor je bij ons altijd terecht kunt voor informatievragen en ondersteuning op elk gewenst niveau.  

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Mogen wij je helpen met monitoring in het sociaal domein? Wordt de zorg efficiënt ingezet? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom erachter wat de resultaten zijn van de geboden zorg en ondersteuning in jouw gemeente.  

 • Gratis adviesgesprek 
 • Inhoudelijke kennis 
 • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

  icon

  Wat is monitoren in het sociaal domein? 

  Met monitoring is het mogelijk om in kaart te brengen wat de voortgang en resultaten van de zorg en ondersteuning zijn die een gemeente en de zorg- en welzijnsorganisaties bieden. Doordat deze organisaties vaak verschillende registratiesystemen hebben, is het vaak lastig om juiste en eenduidige informatie te krijgen over de ontwikkelingen in het voorzieningengebruik binnen het sociale domein als geheel. Gemeenten en instellingen streven hierbij steeds meer naar datagestuurd werken. KWIZ ondersteunt deze organisaties bij het monitoren en het bouwen van dashboards voor het sociale domein. Dit doen wij door bij het monitoren diverse monitoring tools in te zetten.  

  Inzetten van verschillende monitoring tools 

  Tijdens het monitoring zetten wij verschillende door onszelf ontwikkelde monitoring tools in waarmee wij bestanden en gegevens vanuit diverse interne en externe registratiesystemen aan elkaar koppelen. Hiermee krijg je een actueel inzicht in het geïntegreerde voorzieningengebruik binnen het sociaal domein waarbij wij onder andere de Wmo, Participatiewet en Schuldhulpverlening aan elkaar koppelen. Daarnaast verfijnen wij deze gegevens met informatie rondom de inkoop, procesinformatie en contractfinanciering. Al deze cijfers worden door ons periodiek ververst, waardoor wij altijd met de meest recente informatie werken. Bovendien krijg je toegang tot ons online dashboard waarmee je als beleidsadviseur zelf eenvoudig allerlei analyses kunt maken op doelgroepen, samenloop van voorzieningen en de diverse zorgproducten, wijken en financiën. Hiermee brengt KWIZ datagestuurd werken in de praktijk.  

  icon
  icon

  Dataverzameling op persoonsniveau 

  Voor de dataverzameling op persoonsniveau maken wij gebruik van de monitoring tool Cryptor. Deze pseudonimiseringstool hebben wij zelf ontwikkeld en versleutelt automatisch persoonsgegevens via een één weg algoritme. Hiermee is niet te herleiden welke individuele personen bij welke gegevens horen. Onze Cryptor is volledig AVG-veilig en is hierdoor een betrouwbare monitoring tool voor het beschermen van de persoonsgegevens.  

  Monitoring door KWIZ 

  Schakel onderzoeksbureau KWIZ in voor monitoring in het sociaal domein en krijg heldere periodieke rapportages. Naast het verstrekken van duidingsrapportages waarin wij een toelichting geven op de nieuwe cijfers, bouwen wij ook dashboards voor het geïntegreerde sociale domein. Hierbij is het mogelijk om ondersteuning te krijgen indien jouw organisatie zelf een dashboard wil ontwikkelen. Daarnaast bouwen wij verschillende monitoren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de Online 3D monitor, Wmo monitor, Jeugdmonitor, Participatiemonitor en de monitor Schuldhulpverlening. Neem contact met ons op en laat ons binnenkort voorzien in jouw informatiebehoefte binnen het sociaal domein! 

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

  Mogen wij je helpen met monitoring in het sociaal domein? Wordt de zorg efficiënt ingezet? Vraag hieronder snel een vrijblijvend adviesgesprek aan en kom erachter wat de resultaten zijn van de geboden zorg en ondersteuning in jouw gemeente.  

  • Gratis adviesgesprek 
  • Inhoudelijke kennis 
  • Eenvoudige, nuchtere en pragmatische aanpak 

   Doelgroepanalyse

   kwiz

   Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

   Lees meer

   Monitoring

   kwiz monitoring

   Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

   Lees meer

   Financiële analyses

   kwiz

   Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

   Lees meer

   Registratiesystemen

   registratiesystemen

   Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

   Lees meer

   Business Intelligence

   kwiz

   Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

   Lees meer