KWIZ: Dé migratiespecialist

In samenwerking met myneva heeft KWIZ voor De Binnenvest een conversie gedaan. Bij een conversie wordt er data vanuit een oude inrichting in een Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) overgezet naar de nieuwe inrichting. Een conversie is vaak een essentieel onderdeel van de implementatie van een nieuwe inrichting. Informatie uit de oude inrichting is direct beschikbaar voor de medewerkers, zodat zij door kunnen gaan met de begeleiding van de cliënten. Daarnaast kan de informatie gebruikt worden voor de kerncijfers en meegenomen worden in de BI-tools die de organisatie gebruikt.

Hieronder lees je het klantverhaal van Polina van Lierop, product owner myneva bij De Binnenvest.

“In de zomer van 2023 heeft De Binnenvest de beslissing genomen om over te stappen naar een nieuwe versie van ons cliëntenregistratiesysteem myneva: MOVO 3.0. Met meer dan 200 toegewijde medewerkers die jaarlijks meer dan 2000 cliënten helpen, was de noodzaak voor een systeem dat efficiëntie, nauwkeurigheid en de algehele kwaliteit van de zorgverlening zou verbeteren, nooit groter.

De overstap naar MOVO 3.0 was vrij complex, omdat er zowel interne procesverbeteringen als ook het overstappen van maatwerk naar een standaardinrichting voor de registratie werden doorgevoerd. Naast de standaardinrichting waren er ook organisatie-specifieke processen die maatwerkoplossingen nodig hadden. Deze uitdaging vereiste een aanzienlijke inspanning voor de conversie naar het nieuwe systeem.

In dit kritieke stadium kwam onze samenwerking met KWIZ en met name de bijdrage van Johan, migratiespecialist bij KWIZ, als een baken van licht. Johans gestructureerde aanpak, diepgaande begrip van onze behoeften en het vermogen om zonder uitgebreide uitleg precies te weten wat er nodig was, maakten hem tot een onmisbare schakel in dit transitieproces. Zijn eerdere betrokkenheid bij de conversie in 2017 betekende dat hij de organisatie en haar unieke behoeften al kende, wat de overgang aanzienlijk vergemakkelijkte.

De daadwerkelijke conversie, gestart op 29 februari, verliep verrassend soepel. Elk obstakel dat we tegenkwamen werd snel geïdentificeerd en aangepakt. De overstap naar MOVO 3.0 heeft ons in staat gesteld om onze cliënten nog beter te helpen, met verbeterde interne processen die zowel efficiëntie als effectiviteit waarborgen. Het is een sprong voorwaarts die onze capaciteit om te zorgen voor de meest kwetsbaren in onze samenleving aanzienlijk heeft vergroot en een bewijs van wat mogelijk is wanneer expertise, toewijding en een gedeelde visie samenkomen. We zijn KWIZ en Johan enorm dankbaar voor hun steun in deze reis!”

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van conversies, de inzet van data-analisten of het bouwen van rapportages of dashboards voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Johan Knol op johan.knol@kwiz.nl.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van conversies, de inzet van data-analisten of het bouwen van rapportages of dashboards voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Johan Knol, johan.knol@kwiz.nl

  Doelgroepanalyse

  kwiz

  Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

  Lees meer

  Monitoring

  kwiz monitoring

  Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

  Lees meer

  Financiële analyses

  kwiz

  Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

  Lees meer

  Registratiesystemen

  registratiesystemen

  Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

  Lees meer

  Business Intelligence

  kwiz

  Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

  Lees meer