BI-tooling en Dashboards

Business Intelligence tools zijn er in verschillende uitvoeringen. Of ze nu puur met tabellen werken of met verschillende figuren/grafieken op een dashboard, het doel en de constructie die erachter zit, zijn hetzelfde. Het zijn tools om inzicht te geven in verschillende soorten informatie. Denk aan managementinformatie als aantallen en doorlooptijden, cliëntinformatie als leeftijdsgroepen of spreiding over het werkgebied of personeelsinformatie als workload of productie. De gegevens hiervoor kunnen vanuit verschillende bronnen komen, zoals cliëntregistratiesystemen, personeelssystemen, declaratiesystemen, maar ook bijvoorbeeld bestanden in Excel die elke maand netjes bijgewerkt worden. Doordat al deze bronnen (onder voorwaarden) aan elkaar gekoppeld kunnen worden, is het mogelijk om de gegevens te integreren en daarmee zeer complete informatie te bieden.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

Hulp nodig bij jouw vragen omtrent de BI-tooling en Dashboards? KWIZ helpt je graag!

 • Gratis adviesgesprek 

  icon

  Meerwaarde van dashboards 

  Het mooie van een dashboard is dat de informatie op een overzichtelijke manier getoond wordt. In plaats van tabellen uit te pluizen en cijfers te vergelijken, zie je in een grafiek meteen welke maand eruit springt in aantallen, welke medewerker een opvallend grote caseload heeft, of welke groep cliënten het meest met een bepaalde hulpvraag komt.

  Daarnaast is het geheel interactief. Met filters kun je bepaalde periodes of categorieën selecteren. Door te ‘drillen’ kun je inzoomen op een categorie waardoor je meer detailinformatie ziet. Figuren op het dashboard zijn te exporteren naar bijvoorbeeld Excel, waardoor ze in rapporten gebruikt kunnen worden.

  icon

  Dashboards bij KWIZ

  Bij KWIZ werken we met twee verschillende dashboardtools, Power BI en Kyubit, beide met hun sterke kanten. Afhankelijk van wensen als interactiviteit, zelfstandigheid en prijsklasse wordt de afweging gemaakt welke het meest passend bij de organisatie is.

  • Power BI is een alom bekende tool die al bij veel organisaties in gebruik is. Het werkt met een grote diversiteit aan gegevensbronnen die ook erg makkelijk aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Wij maken de datamodellen en zetten gebruiksklare dashboards neer die de informatie tonen die gevraagd is door de organisatie;
  • Kyubit is behalve een dashboardtool ook een uitstekende analysetool. Naast dat wij gebruiksklare dashboards kunnen neerzetten, is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de gegevens uit de gegevensbronnen. Vergelijkbaar met draaitabellen in Excel, kun je verschillende meetwaarden en categorieën in de analyse slepen en op die manier de voor jou relevante informatie krijgen. Mocht je dat willen, dan kun je er zelfs je eigen dashboards mee maken, zodat je altijd de informatie hebt die je nodig hebt.

  Maatwerk

  De dashboards die wij maken, zijn het middel om het doel, de informatie die de organisatie zoekt, inzichtelijk te maken. Dat betekent dat er intensief wordt afgestemd wat er precies nodig is aan informatie en vanuit welke gegevensbronnen er gewerkt wordt. Er is dus altijd sprake van maatwerk, geen enkel dashboard is hetzelfde. De lay-out kan aangepast worden aan de huisstijl en in de loop van het proces is er regelmatig afstemming over het verloop en het uiteindelijke resultaat. Ons doel is uiteindelijk dat de organisatie een dashboard heeft waarop inzicht verkregen wordt in de informatie die nodig is.

  Vragen?

  Heb je vragen over deze bijdrage? Neem dan contact op met Leonie Louwaars: leonie.louwaars@kwiz.nl.

  Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan 

  Hulp nodig bij jouw vragen omtrent de Energietoeslag? KWIZ helpt je graag! 

  • Gratis adviesgesprek 

   Doelgroepanalyse

   kwiz

   Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

   Lees meer

   Monitoring

   kwiz monitoring

   Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

   Lees meer

   Financiële analyses

   kwiz

   Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

   Lees meer

   Registratiesystemen

   registratiesystemen

   Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

   Lees meer

   Business Intelligence

   kwiz

   Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

   Lees meer