Onderzoek inkomenseffecten van minimagezinnen en werkenden

KWIZ brengt al 26 jaar in beeld wat de effecten van het landelijke en gemeentelijke beleid zijn voor het inkomen van verschillende minimagezinnen. Nu er in Nederland een trend zichtbaar is waarin steeds meer werkenden moeite hebben met rondkomen, is het voor gemeenten interessant om breder te kijken naar de inkomens van inwoners. Maakt werken tegen een minimumloon het bijvoorbeeld aantrekkelijk om (meer) te gaan werken? Ook is het relevant om te kijken naar de inwoners die al een langere tijd werken en toch moeite hebben met rondkomen.

Op basis van veel onderzoeken naar de inkomenseffecten bij minimagezinnen, heeft KWIZ in een whitepaper de belangrijkste effecten van het landelijke en gemeentelijke beleid op een rij gezet voor minimahuishoudens. Daarnaast verkennen we de effecten voor huishoudens wanneer zij (gaan) werken tegen het minimumloon en we brengen in beeld of gezinnen met een stabiel inkomen kunnen rondkomen. Dit alles doen we aan de hand van herkenbare voorbeelden en inzichtelijke grafieken.

Interesse in de whitepaper?

Bent u benieuwd geworden naar deze effecten en inzichten? Vraag dan de Whitepaper dan via deze e-mail: contact@kwiz.nl. Wij sturen u dan de Whitepaper toe.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met Peter de Bruin, 06-2877 5018 of peter.debruin@kwiz.nl

  Doelgroepanalyse

  kwiz

  Inzicht in de doelgroep en het gebruik van voorzieningen.

  Lees meer

  Monitoring

  kwiz monitoring

  Periodieke rapportages uit diverse registratiesystemen

  Lees meer

  Financiële analyses

  kwiz

  Inzicht krijgen in de (toekomstige) kosten bij nieuwe ontwikkelingen van beleid en vraag naar voorzieningen.

  Lees meer

  Registratiesystemen

  registratiesystemen

  Wij bieden ondersteuning bij het inrichten van het registratiesysteem en het opleveren van managementinformatie voor juiste sturing en verantwoording

  Lees meer

  Business Intelligence

  kwiz

  Business intelligence maakt het verwerken van ruwe gegevens gemakkelijker bij het verzamelen, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens

  Lees meer